Bogat program Riječkih ljetnih noći

Već jedanaestu godinu za redom obilježavaju se Riječke ljetne noći. Riječani i mnogobrojni  turisti imali su priliku sudjelovati u otvaranju  ovog već mnogima  poznatog festivala.

U utorak, 1.srpnja 2014. , održana su brojna zabavna događanja a otvorena je izložba crno-bijelih fotografija Voljena Grbca pod nazivom „San riječkih ljetnih noći“. Središnje događanje odvilo se na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske gdje je održan ulični performans „Genesis“ u izvedbi poljskog Teatra „A“.

Jedna od zanimljivosti jest da se tijekom festivala propituje povezanost  arhitekture i  kazališta pa se tako neke od predstava održavaju u nekadašnjim industrijskim postrojenjima kao što su Tvornica Torpedo i Tvornica papira.

Sljedećih dana mnogobrojni građani imaju priliku sudjelovati u preostalim izložbama te se opustit uz koncerte raznih domaćih i inozemnih  grupa i pjevača. Program završava posebnom ceremonijom zatvaranja uz tradicionalno podizanje festivalske zastave i dodjelom Nagrade Novog lista za najbolji događaj izveden tijekom Riječkih ljetnih noći.

Raspored i ostale informacije o  Riječkim ljetnim noćima potražite na Internet stranici Festivala

Autor: 
Nikolina Pajić