Dobrodošli u Rijeku

Dobrodošli u Rijeku koja vam u svojih 44 km2 može ponuditi brojne rekreacijske i kulturne aktivnosti.

Rijeka je središte Primorsko-goranske županije. Simbol grada Rijeke je Morčić, a zaštitnik je sveti Vid.

Glavna gradska ulica se zove Korzo. Prošeći te se Korzom koje nudi brojne zanimljivosti i mjesta na kojima se možete dobro zabaviti. Na Gradskoj uri koju Riječani zovu „Ura“ spava dvoglavi orao. Ukoliko prođete ispod Ure dolazite u Stari grad, nekadašnje središte zbivanja. Tamo se nalazi najstariji riječki spomenik Rimski luk.

Između nekoliko riječki muzeja, mi bismo vam savjetovali da svakako posjetite Muzej djetinjstva i Muzej računala u kojima ćete moći vidjeti stare igračke i stara računala, ili ako volite biljni i životinjski svijet Prirodoslovni muzej Rijeka.

Prekrasan pogled na cijeli grad pruža se s Trsatske gradine do koje možete doći gradskim autobusom broj 2 ili pješke po Trsatskim stubama. Neki kažu da je nemoguće prebrojati Trsatske stube, a ako želite to možete i vi pokušati.

Za one koji su voljni rekreacije trebali bi obići Kantridu. Tamo se nalaze nogometni stadion, bazen i atletska dvorana. Također, na Kantridi se možete okupati.

Šopingholičari, ako svoju ljubav za kupovinom niste zadovoljili na Korzu, posjetite neki od trgovačkih centara – na zapadu Rijeke imate Zapadni Trgovački Centar, dok je na istoku grada Tower Centar Rijeka.

I da, Rijeka je grad u kojem kiša pada dana u godini. Zato vam savjetujemo da ponesete kišobran sa sobom

Autor: 
Mateo Kos, Darian Pupovac Pirija